×

Wie is Hilde

Ik ben 53 jaar. Een terugblik op mijn leven tot nu toe, toont me vele mooie momenten, maar ik besef dat ook de moeilijke periodes een belangrijke waarde hadden.

Zo heb ik al meermaals ervaren hoe pijnlijk afscheid nemen is. Ik heb geleerd om te gaan met eigen beperkingen; ik ken de stress die de combinatie werk-gezin met zich meebrengt; zingevings- en identiteitsvragen beheersten meermaals mijn leven; …
Het was vaak ‘ploeteren’, maar het bracht me ook dichter bij mezelf.

Ik studeerde orthopedagogie aan de universiteit van Leuven.
Daarna werkte ik vele jaren in het ruime sociale werkveld. Ik kwam in contact met een waaier van mensen, elk met hun eigen vragen, problemen, uitdagingen, … Ik besefte stilaan dat ‘mensen begeleiden en ondersteunen’ de weg was die ik verder wou inslaan.

Daarom volgde ik de opleiding ‘coaching en counseling’ aan de ‘Academie voor Coaching en Counseling’ (tweejarige opleiding), en behaalde er mijn academische graad. Ik behaalde tevens het diploma "contextuele therapie" (vierjarige opleiding bij Balans vzw). Verder volgde (en volg) ik nog kortere opleidingen, zoals oplossingsgericht coachen, stresscoaching, EFT, ... Ik vind die blijvende scholing belangrijk: elke mens is uniek, dus elke begeleiding is dat ook. Door mijn opgebouwde bagage tracht ik dan ook zo goed mogelijk in te spelen op elke unieke vraag.

Ik ben lid van de BVRGS (Belgische vereniging voor relatietherapie, gezinstherapie en systeemcounseling)

Mijn professionele en levenservaring hebben me niet enkel veel kennis bijgebracht, maar hebben me vooral geleerd met anderen om te gaan vanuit begrip en geloof in ieders mogelijkheden.